Overijssel+handhaaft+definitief+niet+bij+PAS%2Dmelders
Nieuws
© VidiPhoto

Overijssel handhaaft definitief niet bij PAS-melders

Provincie Overijssel blijft bij het besluit om niet te handhaven bij 'agrarische bedrijven die in werking zijn op basis van een PAS-melding'. Overijssel is van mening dat handhaving tegen deze bedrijven onevenredig is, laten Gedeputeerde Staten weten.

De provincie moest van de rechtbank Overijssel een nieuw besluit nemen over het al dan niet handhaven. Een verzoek daartoe was ingediend door milieuorganisaties Mobilisation for the Environment (MOB) en Vereniging Leefmilieu.

Eerder besloot de provincie het handhavingsverzoek af te wijzen en daar blijven Gedeputeerde Staten bij. 'Gebleken is dat een deel van de bedrijven geen gebruik maakt van de eerdere PAS-melding. Deze bedrijven zijn niet in overtreding. Voor elf bedrijven is dat wel het geval, maar GS is van mening dat handhaving onevenredig is. De bedrijven hebben vertrouwd op een wettelijke vrijstelling.'


De provincie zet in op het legaliseren van alle eerdere PAS-meldingen. Hierin werkt het college samen met andere provincies en het Rijk. Overigens vindt in één zaak nog nader onderzoek plaats naar de feitelijke situatie. In dit specifieke geval volgt later een besluit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 6°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
Meer weer