Drentse+wolvenregeling+bijna+rond
Nieuws
© Pixabay

Drentse wolvenregeling bijna rond

Provincie Drenthe komt waarschijnlijk deze maand met een maatregelenpakket om schapenhouders te ondersteunen bij de bescherming van hun dieren tegen de wolf.

Vestiging van de wolf in Noord-Nederland kan op korte termijn al een feit zijn. Sinds eind vorig jaar worden regelmatig schapen aangevallen door één en dezelfde wolf, vooral in Midden-Drenthe. In de afgelopen maanden hebben wolvenaanvallen in Noord-Nederland in totaal 95 schapen het leven gekost.

Zowel natuurbeschermers als schapenhouders uitten afgelopen week nog hun onvrede dat er nog steeds geen concreet plan ligt van de provincie. Een werkgroep van betrokkenen adviseerde de provincie onlangs om zowel hobby- als professionele schapenhouders ruimhartiger te compenseren dan nu het geval is.

Vervolgschade na aanval

Ook vervolgschade na een wolvenaanval moet volgens vertegenwoordigers van de landbouw en de natuurbeheerders worden vergoed. Dan gaat het bijvoorbeeld om verwerpingen van lammeren door stress.

LTO Noord heeft al laten weten dat wolven bij vestiging het liefst gezenderd moeten worden, zodat hun locatie bekend is. De organisatie vreest dat met name de mogelijkheid tot naweiden met schapen anders snel zal afnemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  15° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 6°
  20 %
Meer weer