Praktijk vraagt om doeltreffend wolvenpakket Drenthe

Vertegenwoordigers van de Drentse schapenhouderij, landbouw en natuurorganisaties dringen bij het provinciebestuur aan op afdoende beschermingsmiddelen tegen de wolf.

Praktijk+vraagt+om+doeltreffend+wolvenpakket+Drenthe
© Vidiphoto

Die partijen willen voldoende middelen om wolfwerende rasters aan te leggen die zodanig zijn uitgevoerd dat ze toepasbaar zijn binnen de verschillende vormen van schapenhouderij. Ook zien zij graag dat bij vestiging van de wolf een gebiedscommissie wordt ingesteld.

De betrokken partijen hebben op verzoek van de provincie afgelopen maanden gewerkt aan een advies over de maatregelen die nodig zijn om schapen te beschermen tegen een aanval van de wolf. De gebiedscommissie moet als schakel tussen bestuur en praktijk nauw zijn verbonden met de schapenhouderij.

Schapenkoppels aangevallen

Midden-Drenthe maakt de meeste kans op vestiging van de wolf. De schapenhouders daar worden binnenkort bijgepraat. De afgelopen maanden zijn diverse schapenkoppels in het gebied aangevallen door een of meerdere wolven. Daarbij kwamen tientallen schapen om het leven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer