Pieter+van+Geel+voorzitter+wolvengebiedscommissie+LTO
Nieuws
© Pixabay

Pieter van Geel voorzitter wolvengebiedscommissie LTO

Oud-staatssecretaris Pieter van Geel (68) wordt voorzitter van de commissie die op initiatief van schapen- en geitenhouders preventiemaatregelen tegen mogelijke wolvenschade neemt.

LTO Schapenhouderij en provincie Gelderland benaderden de oud-politicus voor de commissie, die verder bestaat uit schapen- en geitenhouders, schaapherders en terreineigenaren als gemeenten en Natuurmonumenten.


Van Geel zegt niet te besluiten over de vraag of we de wolf überhaupt in Nederland willen, maar wel te kunnen bijdragen aan de taakstelling om te pogen dat de wolf geen schapen of geiten aanvalt of opeet. Afgelopen zondag werd bekend dat er voor het eerst een wolvenpaar op de Veluwe is gesignaleerd.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer