Marmix vernieuwt Super Champ voermengwagen

Marmix heeft de Super Champ zelfrijdende voermengwagen op diverse punten vernieuwd.

Marmix+vernieuwt+Super+Champ+voermengwagen
© Marmix

De Super Champ SL heeft horizontale vijzels en is te krijgen tot een inhoud van 18 kuub. Het opvallendst is de optionele derde as met een kleiner wiel om de aslasten op de voergang te verminderen.

De liftas is gestuurd. Daarnaast is er een nieuwe frees met een hoog koppel en snelwisselsysteem voor de messen. Freeshuis en mengkuip zijn van roestvrij staal. De cabine werd ruimer en geveerd. Ook de bediening is aangepakt met een nieuw display en een multifunctionele joystick.

Roervleugel

De horizontale roervleugel met een diameter van 1.100 millimeter zorgt volgens Marmix bij gemengde rantsoenen voor een procentuele afwijking van maximaal 3 procent. De grote diameter zorgt voor 20 procent minder mengtijd en een betere benutting van de inhoud van de voermengwagen.

Als krachtbron dient 7,7 liter Mercedes Stage I- motor van 286 pk. Met lage toeren van bijvoorbeeld 1.100 omwentelingen per minuut is 50 kilometer per uur te rijden.

Eerste generatie

De eerste generatie Super Champ SL (Bouwjaar 2000/2001) is nog steeds in gebruik en heeft volgens Marmix nu probleemloos meer dan 40.000 werkuren gedraaid.


In elke Super Champ SL is ongeveer 4 ton roestvrij staal toegepast voor maximale levensduur van de slijtdelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer