Elektrisch+mixen+met+Storti%2Dvoermengwagens
Nieuws
© Storti

Elektrisch mixen met Storti-voermengwagens

De Storti Dunker T2E-voermengwagens worden geleverd met elektrische aandrijving. Deze oplossing draagt bij aan brandstofbesparing en een lagere CO2-emissie.

De standaard Storti Dunker T2E-voermengwagen is uitgevoerd met een elektrische aandrijving met een lithium accupakket en een high performance elektromotor. De elektromotor en het accupakket zijn geïnstalleerd aan de voorzijde van de wagen op de bestaande vertragingskast.

Het vermogen is afhankelijk van de inhoud van de voermengwagen. De Storti Dunker T2E-voermengwagens zijn er met een inhoud van 16, 18, 21 of 24 kuub.

Toerental

De elektrische voermengwagen voert Storti uit met een controlepaneel met een elektrische regeling welke voorzien is van een frequentieregelaar. Deze frequentieregelaar heeft een proportionele regeling van het motortoerental, waardoor het gewenste toerental van onder andere de vijzel en losband kan worden geregeld.

De elektrische aandrijving wordt gebruikt voor zowel snijden, mixen als lossen. Een belangrijk voordeel is dat het niet nodig is om een aftakas aan de trekker te koppelen voor gebruik van de aandrijving. Hierdoor is het mogelijk om de machine snel aan en af te koppelen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een verreiker te gebruiken om de voermengwagen in de stal te lossen.

Deze oplossing zal de CO2-emissie volgens importeur Farmstore drastisch reduceren en geeft de boer de mogelijkheid brandstofkosten te besparen. De Storti Dunker T2E met elektrische aandrijving voldoet aan de eisen voor Mia/Vamil, meldt de importeur in Bleskensgraaf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer