Lelies+in+Luttelgeest+vlot+de+grond+in
Nieuws
© Joost de la Court

Lelies in Luttelgeest vlot de grond in

Medewerkers van bollenteler Pieter Noordeloos uit Rutten waren donderdagochtend op een perceel bij Luttelgeest lelies aan het planten. Door het aanhoudende droge weer ging hen dat vlot af.

Op het perceel van 4,5 hectare komen vier soorten te staan. 'We zijn er mooi op tijd bij, niet later dan anders. De grond is nu mooi droog en als het weer zo blijft, komen we vandaag een heel eind', zegt Mart Matthijssen die achterop de plantmachine gezeten de werkzaamheden goed kan volgen. In totaal gaat dezer dagen 22 hectare lelies de grond in.

Noordeloos teelt verder nog tulpen en gladiolen. De eerste soort is afgelopen najaar de grond in gegaan. 'We kiezen daarvoor de beste percelen uit, zodat het gewas in de natte wintermaanden geen schade oploopt', vertelt Noordeloos. Na de lelies volgt in april het planten van de gladiolen. Het bedrijf maakt gebruik van uitsluitend eigen plantmateriaal, aldus de bollenteler.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer