Lokale+bloemisten+betalen+geen+bezorgkosten+meer
Nieuws
© Henk Bouwman

Lokale bloemisten betalen geen bezorgkosten meer

Nederlands grootste online bloemenverkoper Topbloemen.nl ondersteunt lokale bloemisten door de bezorgkosten van boeketten volledig op zich te nemen. Dit om de ingestorte sierteelt, veroorzaakt door de coronacrisis, te steunen.

De sector zelf doet er alles aan om alsnog waarde toe te kennen aan vrijwel volledig afgeschreven producten. Topbloemen.nl stimuleert de bloemenverkoop door alle verzendkosten voor zijn rekening te nemen.

Nederlands grootste bloemenbezorger zet een groot campagnebudget in om deze actie kracht bij te zetten. Doordat klanten hun bloemen gratis bezorgd krijgen, verwacht de online retailer meer bestellingen te kunnen doorgeven aan de bloemisten die namens Topbloemen.nl bezorgen.

Lage bezoekersaantallen

De oproep is duidelijk: blijf bloemen kopen. Met deze gratis bezorging wil het bedrijf iets doen voor de sector en steekt de gever zowel de ontvanger als de lokale bloemist een hart onder de riem, stelt een woordvoerder van Topbloemen.nl.

De bloemensector staat onder grote druk vanwege de corona-uitbraak. Niet alleen omdat landsgrenzen gesloten zijn en daardoor de export op zijn gat ligt, maar ook vanwege de lage bezoekersaantallen in de bloemenwinkels.

Dagverse derving

Sierteelt is naast mainports Schiphol en de Rotterdamse Haven de derde exportsector van Nederland en is verantwoordelijk voor 35 procent van de wereldwijde export. De export van bloemen en planten bedraagt 6,2 miljard euro op een totale omzet van 7 miljard euro. De sector biedt werk aan 150.000 mensen.

Vanwege de coronacrisis wordt 50 tot 70 procent van het aanbod vernietigd. Dit komt doordat bloemen dagverse producten zijn en ze niet bewaard kunnen worden om in gunstiger tijden op de markt gebracht te worden. Geen afname resulteert dus vrijwel direct in een waardeloos product.

Weer

 • Vrijdag
  6° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  5° / -1°
  10 %
Meer weer