Onlineboeket+krijgt+dikke+voldoende
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Onlineboeket krijgt dikke voldoende

Boeketten die online worden verkocht, zijn goed van kwaliteit en worden doorgaans op de juiste datum geleverd.

Dat blijkt uit de onafhankelijke boekettentest die de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) samen met Thuiswinkel.org heeft uitgevoerd. Dat gebeurde onder de grote landelijk opererende bloemenwebshops en via websites van individuele bloemisten. 'De sfeerovereenkomst tussen website en daadwerkelijk boeket, de eerste indruk en de kwaliteit na zeven dagen kregen in ruim 95 procent van de gevallen een goede beoordeling', meldt de VBW.

In totaal zijn 25 boeketten afkomstig van Fleurop, Topbloemen, Euroflorist, Greetz en individuele bloemisten onaangekondigd besteld en getest. Op één boeket na werden de bloemen op de gewenste datum bezorgd. Vervolgens beoordeelde een panel van consumenten de kwaliteit van de boeketten.

Week in de vaas

Die consumenten tonen zich tevreden over de gelijkenis tussen het in de webshops afgebeelde en het uiteindelijk geleverde boeket. Ook de kwaliteit bleek in orde. Nagenoeg alle boeketten scoorden een dikke voldoende nadat het boeket een week in de vaas had gestaan.

Directeur Marco Maasse van de VBW is tevreden over het resultaat van de proef. 'Het doet ons deugd dat de consument ook in het online-kanaal boeketten van de vakman waardeert. Met deze test tonen we aan dat het online kopen bij de bloemist ook een prima keuze is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer