AVINED houdt zorgen over vogelgriep Midden-Europa

Het is nog steeds onrustig op het gebied van de hoog pathogene Aviaire Influenza H5N8 in Centraal- en Oost-Europa. Samenwerkingsverband AVINED van pluimveehouderijorganisaties meldt nieuwe uitbraken, vastgesteld in Duitsland, Polen en Bulgarije.

AVINED+houdt+zorgen+over+vogelgriep+Midden%2DEuropa
© Dick van Doorn


Vrijdag is op een kleinschalig hobbybedrijf een besmetting van HPAI H5N8 geconstateerd. Het betreft een bedrijf in Sachsen in de buurt van Leipzig (Oost-Duitsland). Het betreft een bedrijf met 38 leghennen en zes eenden. De dieren zijn geruimd en verder hebben de autoriteiten de gebruikelijke maatregelen getroffen. Eind februari en begin maart 2020 zijn ook nieuwe uitbraken gemeld in Polen en in Bulgarije.

Bioveiligheid

AVINED vraagt pluimveehouders om de bioveiligheid op het bedrijf goed in de gaten te blijven houden. 'Ook moeten zij zorgvuldig blijven met contacten in Oost-Duitsland en de landen waar eerder H5N8 is aangetroffen', raadt AVINED aan.

Het gaat dan om de volgende landen: Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Bulgarije. Voor deze landen is ook nog steeds een tweede R&O verplicht, evenals voor Duitsland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer