DeLaval levert vijfhonderdste OptiDuo-aanschuifrobot

DeLaval heeft eind februari de vijfhonderdste OptiDuo-voeraanschuifrobot afgeleverd bij zijn nieuwe eigenaar in Duitsland, vlak over de grens met Nederland. De robot wordt sinds de tweede helft van 2018 geleverd in flink wat landen.

DeLaval+levert+vijfhonderdste+OptiDuo%2Daanschuifrobot
© DeLaval

De technologie met vijzel verplaatst niet alleen het voer terug naar de koeien, maar ververst het volgens de producent ook. Omdat het voer niet wordt samengedrukt, blijft het luchtiger en smakelijker voor de koeien.

'Voeren op de juiste manier is volgens ons een essentieel ingrediënt voor deze levensduurverlenging. Koeien besteden drie tot vijf uur per dag aan eten, verdeeld over acht tot veertien keer. Voor een hogere opname en optimale voerconversie hebben ze dag en nacht fris en luchtig voer nodig', zegt productspecialist Ludo Bols van DeLaval.

Melkveehouder Sebastiaan Göke, die de jubileumrobot kocht: 'De keuze voor OptiDuo was gemakkelijk. Voornamelijk omdat ik zag dat ook niet-dominante dieren steeds over vers voer beschikken en vanwege minder voerresten en het minder sorteren aan het voerhek. Dit maakt een verschil met andere systemen op de markt en we kijken ernaar uit om met onze OptiDuo te kunnen starten.'

Melkdagen uitgesteld

De OptiDuo neemt dit voorjaar ook een belangrijke rol in bij de Europese DeLaval-tour We Live Milk Days. Deze tour is voortijdig afgebroken en de resterende dagen zijn vanwege het coronavirus uitgesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer