Melkveehouder toont misnoegen op staldak

Melkveehouder Johan van Rijthoven in Casteren heeft een conflict met DeLaval. Zijn koeien blijken volgens hem niet goed leeg gemolken te worden door de melkrobots.

Melkveehouder+toont+misnoegen+op+staldak
©

Drie jaar geleden schafte Van Rijthoven de melkrobots van DeLaval aan. Vervolgens werden er koeien ziek en was er sprake van ontstoken uiers, geeft de boer aan. Hij schat de schade op zo'n 1 miljoen euro.

'Koeien niet leeg gemolken! Boer wel!', schreef Van Rijthoven in koeienletters als reactie daarop op het dak van zijn melkveebedrijf. Vandaag dient er een kort geding, niet over de machines, maar om de tekst van het dak te krijgen.

Onafhankelijke expert

Volgens de boer gaf DeLaval in eerste instantie de schuld aan het voer en de koeien en uiteindelijk aan Van Rijthoven zelf. Zoon Chris zegt dat een onafhankelijke expert heeft vastgesteld dat de robots niet functioneren.

Maar ondanks dat rapport staat DeLaval volgens vader en zoon niet open voor een oplossing. Daarom zag Van Rijthoven maar één oplossing: een bericht op zijn dak zodat iedereen kan zien dat DeLaval niet thuis geeft. En daar is het bedrijf niet blij mee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer