DeLaval+en+Praktijkcentrum+Dronten+samen
© Aeres Praktijkcentrum Dronten

DeLaval en Praktijkcentrum Dronten samen

Aeres Praktijkcentrum Dronten en DeLaval Benelux bundelen de krachten. Doel daarvan is om verder te bouwen aan een praktijkleeromgeving in Dronten voor onderwijs en bedrijfsleven die bijdraagt aan een moderne melkveehouderij.

Het bestaande melkveebedrijf wordt uitgebreid naar een totale capaciteit van ongeveer 140 melkkoeien. In de nieuwe opzet ontstaat er voor DeLaval een ‘farm management centre Benelux’.

DeLaval en Aeres Praktijkcentrum Dronten gaan onder die noemer gezamenlijk een programma opzetten voor de training van medewerkers van DeLaval en studenten van groene onderwijsinstellingen.

Hand- en automatisch melken

De helft van de melkkoeien wordt in de traditionele melkstal gemolken en de andere helft met een melkrobot. Zo ontstaat een leeromgeving waarin ervaring wordt opgedaan met de verschillende melksystemen.

De melkveestal van het Aeres Praktijkcentrum Dronten wordt, naast de melkrobot, uitgerust met geavanceerde managementapparatuur.

Online celgetalmeter OCC

Tot die apparatuur behoren de online celgetalmeter OCC, een activiteitsmeter en de Herd Navigator die gezondheidsgegevens geeft over de individuele koe. Aansturing daarvan gebeurt via één managementsysteem.

Het bedrijf is daarmee door studenten op afstand aan te sturen. Naast de uitbreiding van de bestaande stal start binnenkort de bouw van een nieuwe stal voor globaal tachtig melkkoeien.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer