Bloemenbureau+deelt+zorgen+sierteeltsector
Nieuws
© FloraHolland

Bloemenbureau deelt zorgen sierteeltsector

Bloemenbureau Holland deelt de enorme zorgen van de sierteeltsector en de andere sectoren die zwaar worden getroffen door de coronacrisis.

Het Bloemenbureau staat in nauw contact met onder andere Royal FloraHolland en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) om te kijken hoe is in te spelen op de huidige situatie. De sierteeltindustrie, met een waarde van 6,2 miljard euro de derde exportsector van ons land, biedt werk aan 150.000 mensen.

'We houden de omstandigheden op de Europese markten, waar fysieke winkels worden gedwongen om de deuren te sluiten en landgrenzen dichtgaan, voortdurend in de gaten om te zien waar we op een effectieve manier een bijdrage kunnen leveren met onze communicatie rondom bloemen en planten ter ondersteuning van de sector', meldt Bloemenbureau Holland.

Bloemen voor hulpverleners

Vanochtend start vanuit de sierteeltsector een gezamenlijke actie om hulpverleners een hart onder de riem te steken. In samenwerking met de VGB en Bloemenbureau Holland geven medewerkers van Royal FloraHolland bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk bloemen af om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet in de tijd van het coronavirus.


Per dag worden bij Royal FloraHolland gemiddeld meer dan 30 miljoen bloemen en planten verhandeld. Op maandag bleef een historisch percentage van 50 procent van de aanvoer onverkocht. 'Met deze actie maken we van een nood een deugd en tonen we met de hele Nederlandse sierteeltsector onze dank en waardering aan onze hulpverleners.'

Consumentenpromotie

Bloemenbureau Holland verzorgt consumentenpromotie van bloemen en planten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland doet het bureau dat onder andere met de merken Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer