KRO%2DNCRV+brengt+bloemengroet+aan+medisch+personeel
Nieuws
© KRO-NCRV

KRO-NCRV brengt bloemengroet aan medisch personeel

KRO-NCRV wil een bloemengroet brengen aan het medisch personeel in Nederland. Deze week worden 20.000 rozen beschikbaar gesteld door rozenkweker John Meijer uit Pijnacker.

Meijer is al jarenlang de hoofdleverancier van rozen voor de paasviering op het Sint-Pietersplein in Rome en heeft vorige week al aangeboden een veelvoud van de rozen die normaliter naar Rome gaan, te snijden voor de zorg.


Meijer: 'Wij willen positiviteit de wereld insturen. Een groot dankjewel voor de inzet van het medisch personeel.' Bloemist Paul Beckers, als hoofdarrangeur verantwoordelijk voor de versiering op het Sint-Pietersplein: 'Bloemen spreken de taal van alle mensen en barmhartigheid komt van alle kanten. Meijer Roses doet dit echt vanuit het hart.'

Eerbetoon

KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers: 'Dit is een eerbetoon aan het verplegend personeel van Nederland. Een hart onder de riem, als dank aan de mensen die in deze coronacrisis een ongelooflijk belangrijke, maar zeer zware taak hebben. Ze blijven met hart en ziel zorgen, terwijl ze zelf het risico lopen besmet te raken. We kunnen weinig voor ze doen, maar met deze bloemengroet tonen we onze solidariteit. Dat willen we als KRO NCRV uitdragen: omzien naar elkaar.'

Het idee van een bloemengroet wordt zeer gewaardeerd in de ziekenhuiswereld. Verschillende ziekenhuizen willen de bloemen aan het begin van de dag in de hal zetten. 'Dat ruikt heerlijk en zo hebben ook de bezoekers er plezier van', aldus de woordvoerder van een groot ziekenhuis.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer