Waarom+Nieuwe+Oogst+ruimte+geeft+aan+een+ander+geluid
Commentaar
© Dirk Hol

Waarom Nieuwe Oogst ruimte geeft aan een ander geluid

Het ingezonden artikel van melkveehouder Bennie Stevelink met de kop 'Wie niet voor ons is, is tegen ons' in Nieuwe Oogst van vorige week heeft veel losgemaakt. In zijn artikel haalde hij de slogan aan die in de jaren zeventig werd gebruikt door de RAF (Rote Armee Fraktion), een Duitse terreurorganisatie.

Stevelink gaat in op de gedachte achter die slogan en stelt dat deze niet aansluit bij het democratisch gedachtegoed. Hij uit verder zijn zorgen over de opkomst van FDF en het Forum voor Democratie. Stevelink maakt geen vergelijking tussen het gedachtegoed of de acties van FDF en RAF. Wel stelt hij dat FDF net als RAF volledige aansluiting bij de standpunten eist.

Deze opinie leidde tot diverse reacties van lezers, welke we uiteraard netjes hebben beantwoord. Deze verontrustende reacties begrijp ik, gezien de huidige tijdgeest en het huidige krachtenveld. Maar dat Stevelink zelf persoonlijk is bedreigd en aangifte daarvan moest doen, gaat mij werkelijk te ver.

Desalniettemin noopt deze bijzondere gang van zaken mij uit te leggen waarom we naast recente interviews met onder meer de voormannen van FDF, ook ruimte geven aan een ander geluid, zoals deze opinie van Stevelink. Nieuwe Oogst is een journalistiek platform dat bericht over relevant nieuws voor boeren en tuinders, achtergronden bij het nieuws, meningen, analyses en opinies.

Recht doen aan de diverse meningen in de land- en tuinbouw

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Plaatsen we dan iedere opinie en ingezonden brief? Nee. Bevatten ze scheldwoorden, discriminerende teksten of zijn ze op de persoon gericht, dan worden ze geweigerd.


Nieuwe Oogst is met een oplage van bijna 35.000 kranten op zaterdag en gemiddeld 1,7 miljoen pageviews per maand het grootste landbouwmedium van Nederland. Bij die rol hoort een grote verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid. Iedere dag en iedere week opnieuw. Een uiterst professionele journalistieke redactie als die van Nieuwe Oogst laat zich geen mening opdringen. We blijven werken zoals we dat al sinds jaar en dag doen, omdat we recht willen doen aan het diverse geluid in de land- en tuinbouw.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer