RVO.nl keert 71,2 miljoen euro uit voor natuurbeheer

Boeren en eigenaren van landbouwgrond hebben samen 71,2 miljoen euro subsidie ontvangen. Zij kregen dit geld omdat zij als onderdeel van een collectief subsidie hadden aangevraagd voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb). Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekendgemaakt.

RVO%2Enl+keert+71%2C2+miljoen+euro+uit+voor+natuurbeheer
© Eric Daams

In totaal zijn 45 subsidieaanvragen gedaan. RVO.nl zegt 99,8 procent van alle aanvragen te hebben goedgekeurd. De dienst stelt dat het geld eerder is uitgekeerd dan vorig jaar. Het ANLb is een zesjarige subsidie. Het is onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Ondernemers kunnen als collectief subsidie aanvragen. Een collectief is een gecertificeerd samenwerkingsverband van boeren en andere beheerders van landbouwgrond. Bekende voorbeelden van agrarisch natuurbeheer zijn de projecten voor bescherming van weide- en akkervogels.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer