Kritiek
Column
© Arie Meijer

Kritiek

Voor mij is mijn bedrijf een stukje levenswerk, iets wat door vorige generaties is opgebouwd en waar ik verder mee mag gaan. Ik geniet van mijn bedrijf en wellicht in de toekomst onze kinderen ook. Ik heb dezelfde drive als velen van u en heb vanuit die gedrevenheid met regelmaat ergens kritiek op. Kritiek leidt tot goede discussies waardoor we met elkaar de best mogelijk keuzes maken.

Voor een vereniging als LTO, met zoveel leden en diversiteit aan bedrijven, opvattingen en ideologieën, zou het raar zijn als er niet met regelmaat kritiek was. Kritiek vind ik dus goed, maar waar ik niet blij van word, is dat er in de afgelopen tijd meerdere regelrechte aanvallen op het werk van LTO zijn gedaan.

Het lobbywerk wordt ondermijnd door het verspreiden van onjuistheden, leugens, roddel en achterklap. Dat is jammer, want dagelijks zetten onze bestuurders en medewerkers zich in om de belangen van onze leden te behartigen. Vaak gebeurt dat voor de schermen, maar ook achter de schermen zijn we effectief. Voor veel partijen is LTO een belangrijke en betrouwbare partner.

Het verspreiden van onjuiste kritiek helpt ons daar niet bij. Steeds vaker moeten we uitleggen hoe het echt zit en daardoor komen we minder aan onze kerntaak toe: het behartigen van uw belangen. Ik wil u dan ook vragen om de gelederen gesloten te houden.

Waar ik niet blij van word, is dat er in de afgelopen tijd meerdere regelrechte aanvallen op het werk van LTO zijn gedaan

Dirk Bruins, bestuurder LTO Nederland

Alleen samen kunnen we ons voorbereiden op de toekomst. Of zoals een boer en ex-wethouder het onlangs mooi zei: 'Ik moet er niet aan denken dat ik het destijds had moeten doen zonder de expertise en lobby van LTO.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer