Boeren+en+tuinders+hebben+ook+nu+antwoord
Column
© Arie Meijer

Boeren en tuinders hebben ook nu antwoord

LTO organiseerde vorige week in Nieuwspoort het evenement 'Dit is ons antwoord'. In een volle zaal met vooral politici, ambtenaren en stakeholders lieten we zien waar de Nederlandse land- en tuinbouw voor staat. Ik was echt apetrots.

Trots op onze medewerkers die een heel goed programma in elkaar hebben gezet. Trots op de fantastische beelden die ze in filmpjes konden vastleggen dankzij onze boeren en tuinders. En trots op de boeren en onderzoekers die presenteerden waar we als land- en tuinbouw aan werken en welke resultaten we met elkaar inmiddels hebben bereikt.

In het verleden hebben we veel bereikt door een nauw contact en afstemming tussen boeren, de agro-industrie en overheid. Op dit moment ervaren we als sector dat er meer over ons dan met ons wordt gesproken.

Voor ons reden om nog eens te laten zien aan een veelheid van partijen wat ons antwoord altijd is geweest en dat we ook in de toekomst een antwoord kunnen hebben. Maar dat kan alleen als er begrip, waardering, vertrouwen en respect voor elkaar is.

We stellen onze leden via een enqête de vraag: wat vindt u ervan? Laat uw mening horen

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Ook op dit moment laten we als land- en tuinbouw zien dat we een antwoord hebben. In een collectief van partijen hebben we een antwoord geformuleerd waarbij we een grote verantwoordelijkheid nemen om uit een stikstofimpasse te komen die Nederland lamlegt.

In dat antwoord zit tevens een vraag aan de minister. De voorwaarden die we als LTO neerlegden, mogen gezien worden als een vraag om begrip, waardering, vertrouwen en respect voor de land- en tuinbouw. Of het antwoord van de minister voldoende is, is een vraag aan onze leden. Daarom stellen we door middels van een enquête aan onze leden de vraag: wat vindt u ervan? Laat uw mening horen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer