Tjeerd+schoffeert+maar+raakt+uitgerangeerd
Column
© Arie Meijer

Tjeerd schoffeert maar raakt uitgerangeerd

Helaas ben ik wel wat gewend. Ik lig niet meer wakker van een roeptoeterende politicus die door populistische oneliners applaus hoopt te krijgen van zijn of haar achterban. Sterker nog: bij sommige politici zou ik in verwarring zijn als zij dat niet zouden doen.

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot maakte het deze week wel erg bont. Op het moment dat iedereen zijn of haar hersenen serieus liet kraken over de stikstofproblematiek, deed hij uitspraken die het woord 'proefballonnetje' niet waard zijn. U merkt dat ik mij nogal boos maak. Wat mij zo boos maakt: het feit dat deze politicus niet sprak met gebrek aan informatie of met de bedoeling een steen in de vijver te gooien om een discussie aan te zwengelen.

Nee, doelbewust en doordacht kwam Tjeerd met niet-representatieve cijfers. Hij presenteerde een oplossing waarvan hij heel goed wist dat het geen oplossing is. Maar omdat het stikstofprobleem zo complex en ingrijpend is en een oplossing zeer gewenst, begrijp ik dat bij gebrek aan kennis mensen achter het plan van Tjeerd aan lopen.

Het ergste en verwerpelijke vind ik dat hij mensen meetrekt in een gedachte waarbij hij in feite tegen alle veehouders in Nederland zegt: jullie zijn het probleem van Nederland en we willen zo snel mogelijk van jullie af.

Gaandeweg de dag nam het plan van Tjeerd in kracht af en verloor het zijn geloofwaardigheid

Dirk Bruins, bestuurder LTO Nederland

Logisch dat veel mensen mij benaderden met de roep om te reageren en de cijfers te weerleggen. Dat hebben we op verschillende plekken gedaan. Maar we hebben vooral ook geïnvesteerd in de media, door ze van goede informatie te voorzien. Ik durf te zeggen: met resultaat. Want gaandeweg de dag nam het plan van Tjeerd in kracht af en verloor het zijn geloofwaardigheid. Tjeerd uitgerangeerd!

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer