Geesje Rotgers: 'Deel Natura 2000-doelen te ambitieus'

Voor ongeveer veertig Natura 2000-gebieden liggen de stikstofdoelen zo hoog, dat ze in de praktijk niet haalbaar zijn. Dit stelt onderzoeksjournalist Geesje Rotgers. Volgens haar zijn de stikstofnormen die door het kabinet voor deze gebieden zijn gesteld niet van deze tijd.

Geesje+Rotgers%3A+%27Deel+Natura+2000%2Ddoelen+te+ambitieus%27
© Twitter/Geesje Rotgers

'Als alle koeien weg zijn uit Nederland, er geen auto meer op de weg rijdt, elke fabriek is gesloten en de laatste mens is geëmigreerd. Dan nog worden de stikstofnormen in talrijke natuurgebieden overschreden', zo stelt Rotgers op Twitter. Volgens haar wordt de kritische depositiewaarde zelfs overschreden wanneer er in Nederland geen stikstofemissie plaatsvindt.

Bronnen die niet door het beleid zijn te beïnvloeden, zorgen in Rotgers ogen voor een hogere aanvoer van stikstof dan de kritische depositiewaarden van deze Natura 2000- gebieden toelaten. Daarbij gaat het om de aanvoer vanuit het buitenland en de zee, en een onverklaarbare aanvoer van stikstof.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer