Kamer+wil+voorrang+woningbouw+bij+stikstofruimte
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer wil voorrang woningbouw bij stikstofruimte

De stikstofruimte die vrijkomt door de verlaging van de maximumsnelheid moet ten goede komen aan het weer op gang brengen van de woningbouw. Een PvdA-motie met dat doel is dinsdagmiddag aangenomen door de Tweede Kamer.

Dinsdagmiddag stemde de Tweede Kamer over moties die zijn ingediend tijdens het stikstofdebat van vorige week. De aangenomen motie van de PvdA moet bewerkstelligen dat de stikstofruimte die vrijkomt door de snelheidsmaatregel, de woningnood helpt verlagen.


De Tweede Kamer stemde ook over twee moties die werden ingediend naar aanleiding van het kabinetsvoornemen om opnieuw naar de invulling van de Natura 2000-gebieden te kijken. De Kamer is verdeeld op dit onderwerp. Een motie van de SP om helemaal niet aan die gebieden te tornen, werd door het parlement afgewezen. Een tegenstelde motie van het onafhankelijk Kamerlid Wybren van Haga om zo snel mogelijk het aantal Natura 2000-gebieden te verkleinen, haalde het ook niet.

Warme sanering

De SP had ook voorgesteld om op korte termijn met een plan voor een warme sanering van de melkvee- en pluimveehouderij te komen. Ook deze motie wist geen meerderheid te verwerven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer