Gemeente+dringt+aan+op+herstel+Aerius+Calculator
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Gemeente dringt aan op herstel Aerius Calculator

Landbouwminister Carola Schouten moet onvolkomenheden in de Aerius Calculator voor het gebied Oudegaaster Brekken, De Fluessen en omgeving zo spoedig mogelijk herstellen. Hierop dringen Stichting Ondernemers, Súdwest Fryslân en gemeente Súdwest-Fyrslân aan.

In november besloot Schouten geen extra habitats en soorten aan Natura 2000-gebieden toe te voegen. Volgens de organisaties houdt de Aerius Calculator echter al wel rekening met de stikstofgevoelige habitats. De Aerius Calculator is het rekeninstrument waarmee de depositie van stikstof op Natura 2000-gebieden kan worden berekend.


Gemeente Súdwest-Fryslân stelt dat het onzeker is wat voor impact het opnemen van het Natura 2000-gebied in de huidige Aerius-versie heeft of gaat hebben op de ontwikkelingen wanneer de provincie de afgifte van natuurbeschermingswetvergunningen weer vlottrekt.

Ook Stichting Ondernemers, Súdwest Fryslân uit haar zorgen in een brief naar de minister. 'Het opnemen van deze habitats in deze Aerius Calculator staat ons inziens op gespannen voet met de beleidskeuzes waarover uw brief van 13 november bericht.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer