Rondebalenpersen+van+Krone+mogen+trekker+besturen
Nieuws
© Krone

Rondebalenpersen van Krone mogen trekker besturen

De Fortima, Comprima en VariPack rondbalenpersen van Krone zijn TIM-gecertificeerd. Met het Tractor-Implement-Management kunnen en mogen deze persen actief functies van de trekker besturen.

Zodra de perskamer is gevuld, wordt de trekker door middel van TIM automatisch gestopt. Vervolgens wordt de baal voorzien van netbinding, waarna de perskamer geopend wordt om de baal uit te werpen, waarop de perskamer vervolgens sluit. Dankzij TIM zijn alle stappen in het beschreven proces geautomatiseerd.

Vanwege de opeenvolging van verschillende stappen in dit proces wordt het moment van stilstand ook minder, waardoor de capaciteit van de pers verder wordt verhoogd. Omdat de afloop van dit proces continue en exact wordt herhaald, produceert de pers constant uniforme balen met de hoogst mogelijke persdichtheden.

Digitalisering

'De certificering van onze ronde balenpersen door de Agricultural Industry Electronics Foundation is een volgende bevestiging dat de toenemende digitalisering in onze branche enorm belangrijk is. Vanwege de onderlinge communicatie tussen de trekker en pers, werken deze samen op het niveau van een zelfrijdende machine. Hierbij kunnen de ronde balenpersen nog efficiënter ingezet worden, waardoor de capaciteit verder toeneemt', zegt Jan Horstmann van Krone.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer