Kamervragen SP over 'illegale' fosfaatrechten

De SP wil van landbouwminister Carola Schouten duidelijkheid over fosfaatrechten die ten onrechte zouden zijn uitgegeven aan melkveehouders. Dit naar aanleiding van berichtgeving hierover door dagblad De Gelderlander.

Kamervragen+SP+over+%27illegale%27+fosfaatrechten
© DIRK HOL

SP-Kamerlid Frank Futselaar wil van Schouten weten of het artikel in de krant klopt en of hier sprake is van onterechte staatssteun. Het Tweede Kamerlid vraagt ook of de fout is gemaakt door een gebrek aan kennis over de fosfaatregelgeving bij overheidsinstanties of dat personeelstekorten bij provincies en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hieraan ten grondslag liggen.


Verder wil Futselaar weten of de onterecht verkregen fosfaatrechten weer ingevorderd kunnen worden en of andere melkveehouders gedupeerd werden omdat zij te weinig rechten kregen. Daarnaast vraagt hij zich af wat de gevolgen zijn voor het fosfaatplafond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
 • Zondag
  33° / 18°
  0 %
Meer weer