Publicatie fosfaatrechten opgeschort

De publicatie van toegekende fosfaatrechten is uitgesteld. Dat liet landbouwminister Carola Schouten vandaag weten. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de oproep van LTO Nederland geen gegevens te publiceren totdat er meer helderheid is over het nut en de noodzaak.

Publicatie+fosfaatrechten+opgeschort
© Twan Wiermans

'Publicatie van gegevens kun je niet meer terugdraaien. Het is goed dat de overheid pas op de plaats maakt. We gaan nu in gesprek om een oplossing te zoeken die acceptabel is voor onze melkveehouders', zegt Wil Meulenbroeks, LTO-vakgroepvoorzitter Melkveehouderij.

Publicatie van informatie over fosfaatrechten is een verplichting volgens de Meststoffenwet, waarbij wordt verwezen naar Europese staatssteunregelgeving. LTO heeft echter twijfels over de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden rondom publicatie van de toegekende fosfaatrechten. Ook zijn er vragen over de privacy van de leden en de mogelijkheid tot misbruik door andere partijen.

Eerder stelde Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) ook al Kamervragen over de publicatie van de fosfaatrechten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer