FloraHolland reikt vijf Glazen Tulpen uit

Royal FloraHolland heeft donderdag aan de vijf beste marktintroducties de Glazen Tulp 2020 uitgereikt.

FloraHolland+reikt+vijf+Glazen+Tulpen+uit
© FloraHolland

VDE Plant in Woubrugge won in de categorie concepten met INTENZ hydroponie. Volgens de jury 'een concept dat met storytelling een compleet verhaal werd. De verlichting is een kunstwerk met planten in de hoofdrol'.

In de categorie snijbloemen ging de prijs naar Moerman Lilium in De Lier met Lilium oriental-Roselily Samantha. 'Roze met een touch of white in het midden. Dubbelbloeming, geurloos en zonder meeldraden. Wat een aanwinst voor het lelieassortiment', vond de jury.

Kamerplanten

Raadschelders Varens in De Kakel veroverde met Phlebodium aureum-Davana de eerste plek in de categorie kamerplanten groen. De plant heeft volgens de jury 'een fantastische bladvorm, de kleur van het blad is echt vernieuwend. De verschillende potmaten zijn een enorme toevoeging'.

Kwekers Piet Kuivenhoven in Poeldijk en Endhoven Flowering Plants in Honselaarsdijk werden winnaar in de categorie kamerplanten bloeiend met Selecta Klemm GmbH. De poinsettia is totaal iets anders, oordeelde de jury. 'De ronde vormen van het blad zijn fantastisch. Na 35 jaar een echte vernieuwing voor de poinsettia.'

Tuinplanten

De eerste plek in de categorie tuinplanten was voor Van Woudenberg Tuinplanten in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen met echinacea 'IFECSSSAL SunsSeekers Salmon'. 'De kleur is uniek, net als de grote bloemen en de kleur. De compacte groei is ook een enorm pluspunt', was het commentaar van de jury.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer