Nederlandse+groenten+en+fruit+bij+Jumbo+volledig+PlanetProof
Nieuws
© VidiPhoto

Nederlandse groenten en fruit bij Jumbo volledig PlanetProof

Alle Nederlandse groenten en fruit die worden aangeboden in de supermarkten van Jumbo zijn vanaf 1 januari 2020 voor 100 procent On the Way to PlanetProof-gecertificeerd.

Dit meldt Jumbo vandaag in een persbericht. Het betekent volgens de supermarktketen dat de telers die leveren aan Jumbo duurzamer produceren, met daarbij aandacht voor natuur, milieu en klimaat.

In 2016 maakte Jumbo afspraken met Greenpeace over het stapsgewijs verduurzamen van aardappelen, groenten en fruit uit Nederland. Daarbij was het streven dat het volledige aanbod per 1 januari 2020 onder het On the Way to PlanetProof-keurmerk zou vallen. Voor groenten en fruit van Nederlandse bodem is Jumbo daarin geslaagd.

Aardappelen 75 procent gecertificeerd

Van het aanbod Nederlandse aardappelen is nu 75 procent voor PlanetProof gecertificeerd. In de loop van 2020 zal het overige deel van de tafelaardappelen ook onder de voorwaarden van het keurmerk geteeld worden, is de verwachting van Jumbo.

'De complete verduurzaming van ons Nederlandse groente- en fruitschap is een prestatie waar we trots op zijn', zegt Olaf de Boer, directeur Commercie van Jumbo. 'We zetten continu stappen voor verdere verbetering van ons aanbod en tonen hiermee aan dat de producten in onze schappen geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier en milieu.'

De Boer legt uit dat Jumbo zich laat leiden door het uitgangspunt dat producten die bij de supermarkt in de schappen liggen voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar moeten zijn en dat de productie ervan haalbaar is voor de boer.

Voorwaarden voor PlanetProof

De voorwaarden voor PlanetProof hebben onder meer betrekking op de hoeveelheden te gebruiken kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Verder wordt gewerkt aan een goede leefomgeving op en rondom de boerderijen voor vogels, bijen en andere insecten. En er wordt zoveel mogelijke duurzame energie gebruikt uit hernieuwbare bronnen.

Het aandeel groente en fruit van Nederlandse bodem is bij Jumbo ongeveer 60 procent. Overigens maakt de supermarktketen de aantekening dat de certificering van PlanetProof het reguliere assortiment betreft. Het is niet van toepassing op het biologische assortiment.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer