RIVM geeft inzicht in brongegevens

Het RIVM heeft alle emissiedata openbaargemaakt. Met deze brongegevens in Nederland is het mogelijk stikstofdepositieberekeningen uit te voeren.

RIVM+geeft+inzicht+in+brongegevens
© Johan Wissink

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) had al aangekondigd de gegevens openbaar te maken. De rechter bepaalde half december dat het instituut voor 1 januari 2020 een beslissing moest nemen over het beschikbaar stellen en openbaar maken van gegevens.

Mocht dat niet kunnen, moest het duidelijk beargumenteren waarom deze gegevens niet openbaar worden gemaakt. Dat kort geding was aangespannen door het Mesdag Zuivelfonds en Stichting Stikstofclaim. Het RIVM gaf eind december aan de gegevens begin januari te publiceren.

Emissiedata

De gegevens over alle stikstofemissies, waarmee de berekeningen in 2019 uitgevoerd zijn, zijn beschikbaar voor iedereen. De Nederlandse emissiedata zijn gebaseerd op openbare data van de Emissieregistratie van het RIVM.

Deze data hebben betrekking op gedetailleerde informatie over de emissies van bedrijven, zodat externe partijen de stikstofdepositieberekeningen van het RIVM zelf kunnen uitvoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer