RIVM-baas in VK: 'dit stond niet in vacature'

'Het enige wat wij kunnen blijven doen is de waarde van kennis voor het voetlicht brengen.' Dat zegt directeur-generaal Hans Brug van het RIVM zaterdag in een interview met de Volkskrant.

RIVM%2Dbaas+in+VK%3A+%27dit+stond+niet+in+vacature%27
© Jasper Nijland

In het interview krijgt Brug uitgebreid de ruimte om terug te blikken op het boerenprotest dat zich vorige week woensdag tegen zijn instituut in Bilthoven richtte. Luchtig zegt hij: 'Dit stond niet in de vacature. Ik sta niet elk dag voor een gezelschap van duizenden mensen die niet per se gekomen zijn om mij te feliciteren.'

De RIVM-directeur heeft niet de illusie dat zijn boodschap op de boeren is overgekomen, zegt hij in het interview. 'Toch heeft het zin. Als ik er niet was geweest, had ik bevestigd wat ook tegen ons is ingebracht: dat we niet transparant zijn.'

Alternatieve feiten

Brug zegt verder dat hij het beangstigend vindt dat een wetenschappelijk instituut bewaakt moet worden. Dat is ook zijn motivatie voor het interview. 'Het is belangrijk de waarde van wetenschap in deze tijd van alternatieve feiten te verdedigen.' Verder zoekt hij liever niet de publiciteit.

Door meer meetpunten krijg je preciezere berekeningen

Wel laat Brug zich ontvallen dat landbouwminister Carola Schouten gelijk heeft met haar opmerking dat je door meer meetpunten preciezere berekeningen krijgt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer