RIVM%2Ddirecteur%3A+stikstofberekening+hoge+kwaliteit
Nieuws
© Nieuwe Oogst

RIVM-directeur: stikstofberekening hoge kwaliteit

Bij de stikstofberekeningen maakt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zo 'zorgvuldig en robuust mogelijk gebruik van de gegevens die we verzamelen'. Dat zei directeur-generaal Hans Brug woensdag tegen de verzamelde boeren die in De Bilt demonstreerden. Zij wantrouwen de gegevens en handelwijze van het RIVM.

'U geeft mij mee dat u twijfels heeft over de cijfers van het RIVM. Volgens internationale standaarden zijn de stikstofberekeningen die wij doen van hoge kwaliteit. Dat zeggen ook deskundigen in het buitenland over ons', hield Brug de boeren voor.

'We laten ons ieder jaar door buitenlandse experts beoordelen daarin. En eens in de paar jaar met een echte diepte-evaluatie. Dat gaat binnenkort weer gebeuren. De kritiek die ik vandaag en eerder deze week heb gehoord, zal daar vanzelfsprekend in worden meegenomen. Dat is wat ik jullie zou willen zeggen vandaag.'


Enkele boeren schreeuwden 'niet waar' tijdens het verhaal van Brug. Hij dankte de boeren dat ze niet voor de deur van het RIVM staan.

'Wij moeten zeven dag per week, 24 uur per dag beschikbaar zijn voor het uitgeven van bijzondere medicijnen', stelde Brug. 'Als we trekkers voor de deur hadden staan, dan had dat niet door kunnen gaan. Met alle gevolgen voor de volksgezondheid van dien. Dank dat u hier staat en niet dichter voor de deur.'

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  80 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  50 %
Meer weer