Plantion+helpt+positie+bloemist+verstevigen
Nieuws
© VidiPhoto

Plantion helpt positie bloemist verstevigen

Bloemenveiling Plantion in Ede en de branchevereniging VBW voor bloemisten starten een samenwerkingsprogramma voor de ondersteuning van de Nederlandse bloemist.

De twee bieden bloemisten een programma met trainingen, individuele coaching en advies over zaken als klantbenadering, rendement en sociale media. Alle bloemisten die bij Plantion inkopen, krijgen vanaf volgend jaar toegang tot het programma. Onderdeel van de samenwerking is dat huidige en nieuwe bloemisten van Plantion automatisch en op kosten van Plantion lid worden van VBW.

Focus

VBW behartigt van oudsher de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse bloemist. Plantion heeft de keuze gemaakt om als marktplaats primair te focussen op de bloemist die zijn consumenten bedient met persoonlijke aandacht en een breed assortiment.

Het marktaandeel van de Nederlandse bloemisten heeft zich de afgelopen jaren gestabiliseerd. Wel liggen er uitdagingen op het gebied van rendement, financiën, winkelformule, marketing, digitalisering en bedrijfsopvolging. De strategische samenwerking is erop gericht om verschillende onderdelen van het ondernemerschap van de bloemist te versterken. Hoe de trainingen er precies gaan uitzien, is deels afhankelijk van de bloemisten zelf.

Positieve effecten

Plantion-directeur Peter Bakker: 'De bloemist is nog altijd hét visitekaartje van de Nederlandse sierteelt. Het is belangrijk dat hij zich met zijn klantbenadering en creativiteit blijft onderscheiden. Maar hij moet ook meebewegen met veranderingen in de markt en de trend naar digitalisering. De bloemist moet investeren in zijn toekomst.'

VBW en Plantion hopen dat de ondersteuning ertoe bijdraagt dat bloemisten individueel en collectief hun marktaandeel kunnen handhaven en hun bruto marges weten te vergroten. Ook verwachten partijen een positief effect op hun eigen bedrijfsdoelstellingen. VBW streeft naar meer leden, om als belangenbehartiger een sterke vuist te kunnen maken in de lobby richting overheid. Plantion wil als coöperatie relevant zijn voor haar leden en verwelkomt daarom graag meer bloemisten op haar marktplaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  14° / 9°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
 • Zondag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer