NOS+spreekt+met+boeren
Nieuws
© NOS

NOS spreekt met boeren

NOS-directeur Gerard Timmer en voorzitter Shula Rijxman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hebben met een vertegenwoordiging van de protesterende boeren gesproken. De geëiste zendtijd kregen de demonstranten op het Mediapark niet.

In Hilversum protesteren zo'n honderd boeren voor de hoofdingang van de NOS op het Mediapark. Die groep is het oneens met de wijze waarop nieuws over boeren in de media komt, meldt de NOS. De boeren eisten onder meer zendtijd om hun standpunt toe te lichten. Dat kregen ze niet voor elkaar.

Wel beantwoordden hoofdredacteur Nieuws Marcel Gelauff en adjunct-hoofdredacteur Giselle van Cann buiten vragen over de berichtgeving van de NOS en andere media. Dat gesprek werd later in kleinere kring binnen voortgezet.

De boeren kwamen te voet naar de NOS, omdat zij met hun trekkers niet het Mediapark op mochten van de politie. Slechts zo'n tien trekkers hadden de vroege ochtend het Mediapark bereikt. De rest werd tegengehouden. Ook ander verkeer in Hilversum ondervond grote hinder.

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer