Gelderse en Duitse boeren voeren samen actie

Honderden boeren en trekkers verzamelden zich bij het provinciehuis in Arnhem. Dit was een van de locaties in Nederland waar woensdag actie werd gevoerd.

'We waren hier half oktober ook al en we zijn hier nu opnieuw omdat we zorgen hebben', vertelt melkveehouder Erik Luiten uit Aalten. 'Er zijn nu principeafspraken gemaakt, maar die moeten wel door de provincies een-op-een uitgevoerd worden.'

De Nederlandse boeren kregen daarbij steun van Duitse collega's. 'Wij zijn hier om de Nederlandse boeren te ondersteunen, omdat het met de politiek in Nederland en Duitsland zo niet verder kan', meldt de Duitse boerenleider Daniel Elling.


'Farmers Defence Force is letterlijk monddood gemaakt door de uitspraak van de rechtbank', geeft Elling aan. 'Wij hebben het nu toch opgepakt. Het lijkt misschien wat wild en ongeorganiseerd, maar er zit wel degelijk een reden achter waarom we dit doen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer