Overleg+stikstofproblematiek+landbouwcommissie
Nieuws
© Dirk Hol

Overleg stikstofproblematiek landbouwcommissie

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit spreekt woensdag tot 17 uur met landbouwminister Carola Schouten over de stikstofproblematiek.

De commissie wil van de minister weten hoe het staat met de aanpak van de stikstofproblematiek. De commissie bespreekt de brief van Schouten over het akkoord dat ze sloot met het Landbouw Collectief. Daarin informeert zij de Kamer over afspraken die ze met de boerenvertegenwoordigers maakte.


Eerder kondigde het kabinet maatregelen aan waarmee stikstofruimte wordt vrijgemaakt voor de realisatie van de bouw van woningen en andere projecten. Door een verlaging van de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag en de ammoniakuitstoot via aanpassingen in het veevoer te verlagen, daalt de neerslag van stikstof in de natuur.

Sanering varkenshouderij

Dat geldt ook voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderij die in gang is gezet. Deze maatregelen zijn (deels) vastgelegd in de Spoedwet aanpak stikstof, die op 17 december is goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  65 %
 • Zondag
  16° / 12°
  70 %
 • Maandag
  18° / 12°
  40 %
Meer weer