Gelderland pakt ondermijning aan

Gelderland presenteert op 15 januari het 'Rode Draden Beeld', een overzicht van de meest voorkomende beelden van ondermijning in de provincie. Het tegengaan van criminele activiteit in het buitengebied is een van de belangrijkste aandachtsgebieden.

Gelderland+pakt+ondermijning+aan
© Landschap Overijssel

Vanuit het programma Weerbaarheid wil Gelderland meer gebruikmaken van innovatieve technologieën en de inzet van data. Onderwerpen waar de provincie dit op wil toepassen zijn de aanpak van ondermijning op Gelderse bedrijventerreinen en het inzichtelijk maken van vrijkomende agrarische bebouwing.

Daarnaast onderzoekt de provincie Gelderland de mogelijkheden om samen met gemeenten en waterschappen nieuwe initiatieven te ontwikkelen om datagedreven ondermijningsproblematiek aan te pakken. Met name initiatieven rondom het opsporen van geloosd drugsafval in waterwegen worden 'met veel interesse' gevolgd, aldus Gedeputeerde Staten in een reactie op Statenvragen van ChristenUnie en VVD.

• Lees wat er nog meer verscheen over criminaliteit in het buitengebied

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer