50Plus+bezorgd+over+lastiggevallen+Brabantse+boeren
Nieuws
© Dirk Hol

50Plus bezorgd over lastiggevallen Brabantse boeren

Tweede Kamerlid Henk Krol (50Plus) is bezorgd om Brabantse boeren die worden lastiggevallen door drugscriminelen. Hij heeft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om opheldering gevraagd.

Krol constateert dat boeren die worden lastig gevallen daar zelden aangifte van doen. Hij vindt dat de handhaving bij drugscriminaliteit volledig tekort schiet en daarmee wordt volgens hem de indruk gewekt dat drugscriminelen vrij spel hebben. De fractievoorzitter van 50Plus wil weten of de minister op korte termijn actie onderneemt om orde op zaken te stellen. Ook wil hij weten of het leger daarbij een rol kan spelen.

Krol vraagt zich af of het Brabantse platteland het nieuwe Wilde Westen is, aangezien veel boeren verdachte situaties niet melden omdat ze verwachten dat de politie er niet tegen optreedt. Het Kamerlid vraagt Grapperhaus om prioriteit aan de aangiftes van boeren over drugscriminaliteit te geven.

Zwijgen

De directe aanleiding voor de vragen van Krol is een artikel in BN De Stem met de titel 'Brabantse boeren zwijgen over drugscriminelen, ze hebben meer last van de overheid'. Daarin werden de resultaten gegeven van een enquête onder Brabantse boeren over drugscriminaliteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer