Eerste+Nederlands+rund%2D+en+kalfsvlees+in+Zuid%2DKorea
Nieuws
© pixabay

Eerste Nederlands rund- en kalfsvlees in Zuid-Korea

Het eerste Nederlandse kalfs- en rundvlees is vorige maand ook daadwerkelijk naar Zuid-Korea verscheept. Het werd gepresenteerd tijden de veertiene editie van de Coex Food Week in Seoel, van 20 tot en met 23 november 2019.

Voor dit evenement had het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Seoel een Holland Paviljoen ingericht. Daarbij waren ook Vion voor rundvlees en de VanDrie Group voor kalfsvlees aanwezig. Op het paviljoen werd onder meer een proeverij met beide vleessoorten gehouden, bereid door een Nederlandse chefkok.

Grenzen pas open

De Koreaanse grenzen voor Europees rund- en kalfsvlees was alweer een aantal jaren gesloten, mede als gevolg van de BSE-crisis .Het kostte de Nederlandse overheid dertien jaar tijd om deze grenzen op te krijgen. Op 26 juli van dit jaar werd de markt geopend voor Nederlands - en Deens - rundvlees.

Het duurde tot vorige maand voordat het eerste kalfs- en rundvlees uit Europa ook daadwerkelijk naar Korea is verscheept, waarna het de primeur kreeg op de beurs. Dat meldt Agroberichten Buitenland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer