Vietnamees wil meer grip op herkomst vlees

Doordat Vietnamese handelaren onvoldoende controle hebben op de herkomst van het geïmporteerde vlees, vrezen inwoners van dat land dat Vietnam een stortplaats kan worden van geweigerd vlees. Zeker nu de vraag naar vlees stijgt. Steeds vaker wordt vlees aangetroffen, waarvan de herkomst onduidelijk is. Ook verdwijnen dieren spoorloos.

Vietnamees+wil+meer+grip+op+herkomst+vlees
© Pixabay

Dat meldt Agroberichten Buitenland. Zo ontdekten de autoriteiten van Lang Song onlangs in een vrachtwagen met een penetrante geur 720 kilo varkensbuikspek. Daarbij duidde enkel plakband met Chinese woorden op de herkomst van dit vlees. De benodigde documenten over de herkomst en het quarantaineproces ontbraken. Ook elders is verdacht vlees gevonden.

Dieren verdwenen

Verder blijkt uit een rapport dat in een bepaalde periode 90.560 koeien en 397 buffels vanuit Australië naar Vietnam zijn verscheept. Meer dan 1.500 koeien en 99 buffels bereikten Vietnam niet of zijn uit erkende slachthuizen verdwenen. Onduidelijk is waar deze dieren zijn gebleven.

Daarbij is het volume van de invoer van varkens, kip en varkensvlees de laatste tijd enorm toegenomen. Kopers en verkopers voeren transacties gemakkelijk online uit zonder partijen te hebben gezien.

Etiket

Dat alles maakt consumenten onzeker. Op het etiket van vleesproducten staat enkel het land van herkomst. Soms wordt ook de naam van de importeur vermeld. Onduidelijk is hoe de kwaliteit wordt geborgd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer