Wereldwijde+vleesproductie+daalt+1+procent
Nieuws
© digitaal 5644

Wereldwijde vleesproductie daalt 1 procent

De wereldwijde vleesproductie zal in 2019 met 1 procent licht dalen. Dat voorspelt de Wereldvoedselorganisatie op basis van statistieken van de vleesproductie. Belangrijkste oorzaak van de daling ligt in China, waar Afrikaanse varkenspest kaalslag houdt onder varkens.

Het zal dit jaar voor het eerst in twintig jaar zijn dat de vleesproductie daalt. De belangrijkste reden daarvoor is Afrikaanse varkenspest in China. Van de varkens in de wereld wordt 46 procent gehouden in China. Wereldwijd schat de Werelvoedselorganisatie FAO van de Verenigde Naties de productie van rund-, schapen-, pluimvee- en varkensvlees op in totaal 335 miljoen ton karkasequivalent in 2019. Ten opzichte van 2018 een daling met 1 procent.

Volgens de FAO is ongeveer een derde van de wereldwijde vleesproductie afkomstig van varkens, 39 procent van pluimvee en 21 procent van rundvlees. De wereldwijde vleeshandel zal dit jaar naar verwachting met bijna 7 procent toenemen, volgens de prognose van de FAO.

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer