VS+overwegen+importheffingen+tegen+Frankrijk
Nieuws
© Archief

VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk

De Verenigde Staten overwegen importheffingen in te voeren op 2,4 miljard dollar aan goederen uit Frankrijk.

Het gaat om een vergelding voor de 'digitaks' die Frankrijk heeft ingevoerd. Die op techbedrijven gerichte belastingmaatregel is volgens het Witte Huis oneerlijk, omdat die vooral Amerikaanse ondernemingen treft

Wijn en kaas

Het Witte Huis denkt onder andere aan heffingen van 100 procent op wijn, kaas en handtassen uit Frankrijk, staat in een verklaring van handelsgezant Robert Lighthizer. Ze zouden begin volgend jaar kunnen ingaan na een publieke consultatieperiode.

Het Franse parlement stemde deze zomer in met de invoering van de nieuwe digitale belasting, waardoor bedrijven als Google en Facebook 3 procent moeten betalen over omzet die in het land is behaald. Trump had de maatregel eerder in scherpe bewoordingen veroordeeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer