Westlandse wethouder Zwinkels stapt op

CDA-wethouder Karin Zwinkels is zaterdag opgestapt. De reden van haar vertrek is een 'onoverkomelijk verschil van inzicht met de fractie over de koers van het te voeren beleid. ’Het moeilijke dossier op het gebied van arbeidsmigrantenhuisvesting valt daarbij het meest in het oog’, schrijft Frits Zwinkels, voorzitter CDA Westland, in een verklaring.

Westlandse+wethouder+Zwinkels+stapt+op
© DIRK HOL

Aan de Westlandse Omroep Stichting laat Zwinkels weten dat de verschillen vooral zitten in de tuinbouwonderwerpen, zoals de tijdelijke arbeidsmigrantenhuisvesting. De afgetreden wethouder heeft er altijd voor gepleit om dat niet bij de tuinders zelf te laten plaatsvinden om situaties als uitbuiting te voorkomen. Het CDA zou daar inmiddels anders over denken.

Het besluit valt haar zwaar. ‘Jarenlang heb ik mij met hart en ziel ingezet voor een sterker en mooier Westland. Helaas heb ik moeten constateren dat er te veel verschil van inzicht is tussen de fractie van CDA Westland en mijzelf over de te varen koers.’

Wethouder Zwinkels was sinds mei 2018 wethouder economische zaken & Greenport, externe positionering, MRDH - Economisch vestigingsklimaat, kennis & innovatie, duurzaamheid, kust, toerisme & recreatie en arbeidsmigratie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer