Food+Center+Westland+gaat+dicht
Nieuws
© Han Reindsen

Food Center Westland gaat dicht

Het Food Center op bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk sluit eind dit jaar de deuren. 'Het concept van groothandelsmarkt moeten we als mislukt beschouwen', zegt directeur Herwi Rijsdijk.

Food Center Westland werd in april 2015 geopend als overdekte markthal voor groothandelaren in groente en fruit. De bedrijfsunits zijn vrijwel altijd verhuurd geweest, maar niet aan de doelgroep: kleinschalige groothandel.

'Het doel van Food Center Westland was om huurders aan te trekken van de groothandelsmarkt in de Spaanse Polder die zou stoppen', vertelt Rijsdijk. 'Die markt is nog steeds in de lucht en daardoor hebben we niet de huurders gekregen die we nodig hadden.'

Na vier jaar moet Rijsdijk vaststellen dat het concept is mislukt. Tot en met het einde van dit jaar blijft het Food Center Westland in gebruik. Eind 2019 lopen de lopende huurcontracten af. Vanaf 1 januari 2020 krijgt de hal een nieuwe functie. Rijsdijk wil het gaan verhuren aan twee grotere huurders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  40 %
Meer weer