'Sociale' moestuinen onder glas geopend

Wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland opende woensdag de Eigen Spijs-moestuinen. Moestuinders kunnen daar het hele jaar door, ook bij regen en kou, in een kas aan de slag met de teelt van eigen biologische groenten.

%27Sociale%27+moestuinen+onder+glas+geopend
© Harry Stijger

Het is een sociaal-maatschappelijke moestuin waar er ook ruimte is voor een gezellig praatje aan de koffietafel. Het is onder meer bedoeld voor eenzame ouderen en mensen die buiten het arbeidsproces staan. Sociale contacten zijn voor hen heel belangrijk. De wethouder is blij met dit initiatief.

'Eenzaamheid is volksziekte nummer 1. Moestuinen in een kas, wat goed bij het Westland past, dragen bij aan het voorkomen ervan.'

'Beste ontspanning'

Volgens Ben en Agnes van den Berg, die het plan van de moestuinen onder glas hebben bedacht, moet de moestuinkas een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, hun passie kunnen delen en zelf groente kunnen telen. Werken in een moestuin geeft de beste ontspanning die er is, vinden de initiatiefnemers.

Het echtpaar kocht het huis met de kas van een gerberateler. De leegstaande kas stond op een restperceel van 550 vierkante meter. Het stukje kas bleef over na herstructurering, waarna de gemeente Westland na overleg in de raad besloot groen licht te geven voor het plan.

De 25 kavels van ongeveer 18 vierkante meter zijn te huur voor 35 euro per maand, maximaal twee kavels per moestuinder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer