Westland+werkt+samen+met+Chinese+agri%2Dstad
Nieuws
© Eigen Foto

Westland werkt samen met Chinese agri-stad

Gemeente Westland en de Chinese 'agri-stad' Yangling hebben vrijdag 19 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Westland en de Agro High Tech Zone Yangling gaan een tuinbouwvriendschapsrelatie aan op het gebied van educatie, onderzoek en clusterontwikkeling. De Chinese delegatie maakte ook kennis met Dutch Greenhouse Delta, World Horti Center en diverse glastuinbouwbedrijven.

Gespreksonderwerpen waren de samenwerking op het agropark en uitwisseling van technologie en kennis. Dutch Greenhouse Delta wordt namens gemeente Westland aanspreekpunt voor het vormgeven van de verdere samenwerking.

Kraamkamer

Yangling ligt in het midden van China nabij de stad Xi'an. De regio wordt gezien als kraamkamer van de Chinese land- en tuinbouwontwikkelingen waar bovendien de moderne Yangling Agro High Tech Zone ligt. Ook zijn hier drie vooraanstaande landbouwuniversiteiten gevestigd waar circa zevenduizend onderzoekers werken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer