30 procent suikerbieten zit nog in de grond

Suiker Unie hoopt dat het oogsten van de laatste 30 procent suikerbieten de komende weken zonder al te grote problemen verloopt.

30+procent+suikerbieten+zit+nog+in+de+grond
© Han Reindsen

In de afgelopen week zijn er flink veel bieten gerooid. Alle bietenrooiers waren actief. De rooisnelheid was door de natte omstandigheden over het algemeen veel lager dan normaal.

Het suikergehalte is licht stijgend. De afgelopen week ging het om 16,6 procent, terwijl het suikergehalte in de week ervoor 16,5 procent was. Ook het tarrapercentage is licht gestegen, van 13,3 naar 13,4 procent.

Betacal

Vanwege de natte omstandigheden loopt de afzet van Betacal vertraging op. De voortgang van de afzet doet zich met name voor in het noorden van Nederland. Vanwege deze vertraging produceert Suiker Unie momenteel in Vierverlaten ook direct leverbare Betacal-filter.

Dit product is stapelbaar en kan door afnemers in een tussenopslag worden ontvangen om dit later te verspreiden. Als bietentelers en eventueel andere belangstellenden geïnteresseerd zijn, kan Betacal-filter deze campagne nog worden afgeleverd. Daarvoor kunnen ze zich melden bij de agrarische dienst van Suiker Unie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer