Droge+week+bezorgt+Suiker+Unie+zoetere+bieten
Nieuws
© Koos van der Spek

Droge week bezorgt Suiker Unie zoetere bieten

Het suikergehalte van de suikerbieten die afgelopen week zijn verwerkt door Suiker Unie is gestegen naar 16,7 procent.

Vorige week was het gemiddelde suikergehalte nog 16,2 procent. De droge week heeft daarmee meteen een positieve invloed op de suikerproductie. Wel blijft het gehalte nog behoorlijk achter met vorig jaar. Toen werden in week 8 van de bietencampagne suikerbieten verwerkt met 17,9 procent suiker.

Vanwege het oplopen van het suikergehalte heeft Suiker Unie de opbrengstverwachting bijgesteld van gemiddeld 13,5 ton naar 13,6 ton per hectare. Wel blijft overigens het tarrapercentage met 12 procent redelijk hoog.

Toename cercospora

De agrarische dienst van Suiker Unie meldt nog dat de laatste weken de aantastingen van cercospora sterk zijn toegenomen. Dat geldt ook voor vergelingsziekte. Op besmette percelen zijn meer en meer aangetaste bladeren te vinden. De groei komt daardoor tot stilstand en vaak gaat dat ten koste van het suikergehalte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
 • Zondag
  16° / 8°
  50 %
Meer weer