Suiker+Unie+heeft+ruim+helft+van+suikerbieten+verwerk
Nieuws
© Han Reindsen

Suiker Unie heeft ruim helft van suikerbieten verwerk

De voortgang van de bietenoogst verloopt gemiddeld genomen moeizaam. Suiker Unie heeft inmiddels wel ruim de helft van de bieten verwerkt.

De slechte weersomstandigheden hebben gevolgen voor de campagnecijfers. Het tarrapercentage is de afgelopen week gestegen naar gemiddeld 12,7 procent, het hoogste weekpercentage tot nu toe. Het suikergehalte is de afgelopen week gedaald van 16,7 naar 16,5 procent

In de afgelopen week hebben telers en loonwerkers slechts enkele dagen droog weer gehad en deze week is weer erg nat begonnen. Maar de beperkte veldvoorraad brengt de verwerking van de bieten niet in gevaar, meldt Suiker Unie. ‘Het op voorraad rooien zit er echter nog niet in.’

Doorgaans wordt in deze periode fors door gerooid. Als het droog blijft verwacht Suiker Unie dat telers deze week zullen starten met het in voorraad rooien van de bieten die tot begin december moeten worden geleverd. Voor de bieten die telers later moeten leveren, hebben de slechte omstandigheden nog niet zo veel gevolgen.

Bodem

De bodem heeft helaas bij alle oogstwerkzaamheden veel te lijden, constateert de agrarische dienst van Suiker Unie. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van een drukwisselsysteem om de bodemstructuur zo goed als mogelijk te beschermen.

In Deurne is afgelopen week een rooidemo georganiseerd waarin aandacht werd gevestigd op rooikwaliteit en inspelen op zorgvuldig omgaan met de bodem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer