Derde+diksaptank+voor+Suiker+Unie+in+Vierverlaten
Nieuws
© Haijo Dodde

Derde diksaptank voor Suiker Unie in Vierverlaten

Bij de suikerfabriek in Vierverlaten start Suiker Unie vanaf deze week met de bouw van een derde diksaptank.

Lokale Groningse media melden dat bewoners rond het fabrieksterrein in Vierverlaten bij Hoogkerk rekening moeten houden met heiwerkzaamheden. Na verwachting duurt het tot begin februari voordat de aanleg van de fundering van de nieuwe diksaptank kan worden afgerond.


De twee eerste diksaptanks in Vierverlaten zijn in 2013 gebouwd. De tanks hebben elk een opslagcapaciteit van 60.000 kuub. Diksap is een tussenproduct dat ontstaat bij de verwerking van suikerbieten. De opslagvoorziening stelt Suiker Unie in de gelegenheid om een deel van de suikerproductie in een later stadium te laten plaatsvinden.


Bij de eerdere bouw van diksaptanks in Vierverlaten waren er problemen met het draagvermogen, waardoor een van de tanks instortte. Deze tank is later herbouwd. Bij de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord is in 2015 de derde diksaptank al in gebruik genomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer