Bietentelers voldoen aan duurzaamste FSA-level

Alle bietentelers van Suiker Unie hebben het FSA Gold-level bereikt. Met dit systeem toetst Sustainable Agricultural Initiative Platform (SAI) de duurzaamheid van landbouwbedrijven.

Bietentelers+voldoen+aan+duurzaamste+FSA%2Dlevel
© Johan Wissink

SAI ondersteunt wereldwijd allerlei duurzame landbouwinitiatieven. Met het Farm Sustainability Assessment (FSA) toetst en waardeert SAI de duurzaamheid van telers op Brons-, Silver- of Gold-level. Gebruik van het teeltregistratieprogramma Unitip van Suiker Unie leidde tot de toekenning van het hoogste Gold level aan de bietenverwerker.

Unitip maakt deel uit van het Bieten Advies Systeem. In BAS worden teeltgegevens uit talrijke informatiebronnen samengebracht en geanalyseerd. Daarop volgt een (duurzaamheids)advies op maat voor de telers.

Gegevens perceel

In Unitip registreren de telers zelf gegevens over hun perceel, zoals over zaai, bewerkingen, bemesting, gewasbescherming en opbrengst. Op basis van deze registraties worden vergelijkende overzichten verstrekt en krijgen telers extra (duurzaamheids)adviezen over hun bietenteelt. Bijvoorbeeld over het gebruik van mest en gewasbeschermingsmiddelen.

Hierdoor kunnen ze hun prestaties en rendement continu verder verduurzamen en verbeteren. Daarmee boeken de telers niet alleen milieuwinst, maar tevens hogere rendementen per hectare tegen lagere kosten. Bovendien draagt Unitip bij aan de ambitie van Suiker Unie om de duurzaamste suikerverwerker van Europa te zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer